Den smarte – og den deprimerede

Vi taler med skuespillerne Kåre Andersen og Pernille Lindgren, der spiller Geoffrey og Eve Jackson i forestillingen ”Røg i Køkkenet”.

”Geoffrey er en meget moderne, fremme-i-skoene arkitekt med store ambitioner, der er større end hans evner – både arbejdsmæssigt og privat, ” fortæller Kåre. ” Han mener selv, at han skal være meget moderne og være i et åbent forhold. Så han er ude at føre sig sig frem.”

” Eve er en overklasse-pige, som er blevet gift med en kunstner –  og det fungerer nødvendigvis ikke så godt” fortæller Pernille.

”Ja – Geoffrey er en idealist, der ikke helt kan nå sine egne idealer, desværre,” supplerer Kåre.

” Med tiden er Eve begyndt at tage piller og hun er blevet deprimeret – og en lille smule bitter også,” fortsætter Pernille. ”Jeg synes faktisk, at hun klarer det ret godt,” smiler Pernille. ”Hun er måske også lidt heldig, at det hele går så dårligt for hendes mand – for så får han nemlig brug for hende.”

Udfordringer ved rollen
” Det er udfordrende at spille noget så følsomt som at være selvmordstruet,” siger Pernille.
”Det er jo ikke noget, som man forbinder med komedie. Så det er lige med at ramme grænsen for, at det ikke bliver for sjovt – men heller ikke for tragisk.”

Kåres udfordring handler også om det tragiske. ”Stykket er ret tragikomisk,” fortæller Kåre.
”Alle personerne har noget tragisk og noget komisk i sig. I mit tilfælde har det været svært at få vippet karakteren over i det komiske, fordi jeg ser ham som en dybt tragisk person.”

Beskriv ”Røg i køkkenet” med 3 ord
Kåre siger: ” Absurd, tragisk og komisk”
Pernille siger: ” Absurd, kvikt og udfordrende”

Hvorfor være skuespiller på Stavtrupscenen
” Jeg kom ind på et afbud, så at sige,” fortæller Kåre.
”Der manglede skuespillere til en forestilling, som skulle bruge rigtig mange. Jeg kendte en af dem, som spillede med – og han hev mig ind som en deltidsskuespiller. Og ja – så blev jeg hængende,” smiler Kåre.

” Jeg skrev til Stavtrupscenen – og da jeg så kom herud, blev jeg sat i sving med det samme,” fortæller Pernille. ”De spillede ’Et Juleeventyr’, som var en kæmpe forestilling, der krævede mange skuespillere på scenen – og de manglede folk til at servere, så det gik jeg bare i gang med.”

”Jeg godt lide niveauet, herude,” fortæller Kåre. ” Vi har sådan et hyggeligt og fredeligt niveau. Det bliver ikke for super ambitiøst – og det bliver ikke bare fjol. Jeg synes Stavtrupscenen har en god balance – i hvert fald til mit temperament,” siger Kåre.

”Jeg kan godt lide fællesskabet og den meget uforpligtende tone herude,” siger Pernille. ”Og også det, at det ikke nødvendigvis kun er på teatret, at vi mødes – men at vi også kommer ud i den virkelige verden sammen. Der er et fantastisk fællesskab, hvor folk gerne vil hinanden – og hvor folk gerne vil hjælpe hinanden.”

Du kan købe billetter her: RØG I KØKKENET

Comments are closed.