Godt nytår til dig og dine!

Kære teatergæst! Her på årets sidste dag vil vi gerne ønske dig en god nytårsaften – samt en rigtig god begyndelse på året 2017.

Selv om året nu er ved sin afslutning, har vi stadig travlt i det lille teater. På Stavtrupscenen har vi gang i projekter hele året rundt – så du har nu mulighed for at begynde det nye år med en lille speciel Varieté.

Teater for demente

Vores Varieté er ikke en af de sædvanlige… For nogle år siden, begyndte vi at videreudvikle ideen “ta-ud-teater” og vores instruktør Henning Lindberg begyndte at skrive teater for demente.

Demensteater er teaterforestillinger, hvor indhold og handling tager hensyn til, at publikumsgruppen kan være ældre og ældre ramt af demens.

Forestillingerne skrives altid ud fra denne premisse og med et bevidst valg af:

  • Genstande/rekvisitter som kan skabe erindringer – f.eks.: ”Madam Blå”, zinkspand, historiske briller m.v.
  • Historiske dragter/dragtdele som kan skabe erindringer – f.eks.: hatte, veste, herrenes butterfly, m.v.
  • Sange som kan skabe erindring – f.eks.: sange for de ældres ungdom. Revyviser, sømandssange, populærviser med omkvæd.
  • Inddragelse som kan skabe erindring – f.eks.: ved at skuespillerne går i dialog med publikum, synger med på fællessang, bliver inviteret ind i teaterets verden.
  • Visuelt udtryk som kan skabe erindring – f.eks.: ved valg af farver i scenografi og kostumer, billedudtryk i scenografi, m.v.
  • Overskuelighed som gør at tilskueren kan tage handlingen ind – f.eks. ved enkel scenografi og klar rolleopbygning fra dramatiker og skuespiller.

Skuespillerne er bevidste om, hvilken målgruppe forestillingerne har – og er villige til inddragelse, pladsgivning og indlevelse sammen med publikum.

Vi vil gerne give ALLE en mulighed for at opleve demens-teateret, så derfor afholder vi to matine forestillinger i vores lokaler i Stavtrup.

Vi glæder os til at se dig i Stavtrup!
Sæt desuden kryds i kalenderen dette forår, hvor vi viser klassikeren PARASITTERNE.

Mange hilsner fra

Teaterfolket i Stavtrup

Comments are closed.